Zsírégetés vagy izmosodás?

zsírégetés

A zsírégetés és az izmosodás sajnos nem működik egyszerre. Miért? És mi alapján döntsd el, hogy melyiket válaszd?

Zsírégetés és az izmosodás két külön dolog

Zsírégetésnél a cél az, hogy minél kevesebb kalóriát vigyél be a szervezetedbe és a már bevitt kalóriának töredékét mozgás segítségével még jobban csökkentsd. Ennek hatására egy idő után észre fogod venni, hogy a zsírpárnácskák kezdenek eltűnni a hasadról, az oldaladról és úgy arányosan mindenhonnan.

Izmosodásnál teljesen másról van szó. Itt a bevitt kalória segítségével fogod felépíteni a szép izomzatot. Tehát pontosan az ellenkezőjére van szükség, mint zsírégetésnél, ugyanis itt a napi szükséges kalóriamennyiségnél valamivel többet kell bevinned a szervezetedbe. A súlyod nem fog csökkenni, azonban szép izmos leszel, ha megfelelően alkalmazod az izomépítés szabályait.

zsírégetés

Zsírégetés vagy izmosodás – melyiket válaszd?

Ezt elsősorban természetesen saját magadnak kell eldöntened. Minkét verzió hatalmas akaratot és kitartást kíván meg.

Állj a tükör elé és vizsgáld meg magad alaposan. Ha nagyon sok súlyfelesleged van, akkor ajánlott először fogyókúrával kezdened. Ha elérted azt a súlyt, amiről úgy gondolod, hogy már ideális az izom kiépítéséhez, akkor válts és folytasd ezzel a feladatot. Hagyj magadon annyi felesleget, amit átdolgozhatsz, így nem lesz szükség plusz kalória bevitelre, így nem áll fenn a veszély, hogy visszaszeded a leadott kilókat.

Persze hosszútávon érdemes elmenni egy személyi oktatóhoz, aki részletesen tájékoztat, tanácsot ad és akár az edzésterved mellé egy étrendet is szívesen összeállít számodra.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*